مصرف ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا-3 به رشد مو کمک می کند اما از غذاهای دریایی با محتوای جیوه بالا پرهیز می کنید، زیرا می تواند به ریزش مو منجر شود. درخشش مو می تواند نشانه ای از وضعیت خوب سلامت باشد و نقشی غیر قابل انکار در زیبایی ظاهری انسان دارد. شرایط ظاهری موی سر شما می تواند اطلاعاتی از وضعیت سلامت کلی بدن در اختیارتان قرار دهد. برخی مواد غذایی می توانند برای پوست سر و مو مفید باشند.

براقی موها با ماسکهای طبیعی

استفاده از ماسک هاي طبيعي، علاوه بر براق کردن، خشکي و آسيب ديدگي موها را نيز برطرف مي کند. اين مواد طبيعي برخلاف مواد شيميايي که تأثيرگذاري کوتاه مدت دارد، باعث سلامت طولاني مدت مو مي شود.

پنج ماده مغذی برای مو

خیلی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن ما هستند که کمبود آنها باعث تغییرات ظاهری و حتی ریزش موها می‌شود. بسیاری از مردم گمان می‌کنند اگر ماده تقویتی به موهایشان بزنند مفید است در حالی که ساقه مو بافت مرده‌ای است. باید آنچه تقویت‌کننده بدن و اعضای مختلف آن است را بخورید تا جذب شود و به استفاده مفید برسد. موهای ما نیاز دارند تا علاوه بر شست‌وشو و رعایت نکات بهداشتی و استفاده از شامپوهای مناسب برای سلامت و درخشندگی و حالت، تغذیه مناسبی هم داشته باشند. مصرف مواد غذایی زیر برای همه افراد به خصوص آنهایی که رژیم می گیرند، ضروری است:

1- حبوبات از جمله لوبیا و عدس بخش مهمی از موادی هستند که برای رشد و سلامت موها لازم‌ هستند. این مواد نه تنها سرشار از پروتئین‌اند (که لازمه رشد موهاست) بلکه دارای ‌آهن، روی و بیوتین هستند. کمبود ماده بیوتین باعث شکننده‌شدن موها می‌شود.

2- شاید خیلی از مردم نتوانند تصور کنند خشکباری مانند گردو و بادام و پسته چقدر می تواند روی سلامت موها تاثیر داشته باشد.

افرادی که موهایی نرم و شکننده دارند، می‌توانند خشکبار بیشتری مصرف کنند. اگر تارهای موهایتان نازک است، می‌توانید برای ضخیم‌تر شدن و درخشندگی آنها خشکبار استفاده کنید. خشکبار سرشار از ماده سلنیوم (ماده معدنی مهم برای سلامت پوست سر) است و موجب سلامت موها می‌شود. مغزها همچنین منبع روی هستند و کمبود روی در بدن باعث ریزش موها می‌شود.

3- گوشت مرغ و انواع ماکیان حاوی پروتئین است. کمبود پروتئین در بدن یا مصرف پروتئین‌هایی که کیفیت خوبی ندارند، باعث شکنندگی و ضعف ساختمانی موها و حتی تیره‌شدن آن می‌شود. گوشت مرغ همچنین سرشار از آهن است و همان‌طور که گفتیم، آهن برای تقویت موها لازم است.

4- تخم‌مرغ منبع بسیار غنی از پروتئین است و به دلیل اینکه ماده بیوتین و ویتامین B12 هم دارد، یک ماده مغذی برای رشد موهاست.

5- سعی کنید برای صبحانه بیشتر از نان تهیه‌شده از گندم و جو مصرف کنید. غلات به دلیل اینکه دارای روی، آهن و ویتامین‌های گروه B هستند، موهایتان را تقویت می‌کنند.

منبع: آفتاب

شایعترین علل ریزش مو در مردان و زنان چیست؟

یک متخصص پوست و مو گفت:عوامل تغذیه ای یکی از عوامل موثر در ریزش مو به خصوص در خانم ها است وچنانچه فریتین (پروتئینی که ذخیره آهن در بدن را نشان می دهد) زیر 40 گرم گزارش شود نشانگر کم بودن ذخیره آهن در بدن فرد بوده و وی نیازمند استفاده از مکمل های غذایی به خصوص قرص آهن است.

دکتر ذبیح الله شاهمرادی گفت:«هر فردی به طور طبیعی بین 80 تا 120 هزار تار مو دارد که متوسط آن 100 هزار تار مو بوده و ممکن است افراد روزانه در حدود 100 تار مو ریزش داشته باشند و تقریبا به همین اندازه هم جایگزین داشته باشند و در طی سه سال این موها به طور کامل تعویض می شود.

اما در افرادی که ریزش موی ارثی دارند متاسفانه این جایگزینی کامل نخواهد بود و ممکن است حتی فرد ریزش موی روزانه اش کمتر از 100 تار مو باشد اما حتی به ازای ریزش این موها، موهای جدید به اندازه موهای ریخته شده رشد نخواهد داشت.»

وی افزود: «شایع ترین علت ریزش مو هم در آقایان و هم در خانم ها ریزش موی ارثی است و به دلیل اینکه این نوع ریزش مو وابستگی به هورمون های مردانه دارد طبیعی است که در مردان شیوع و شدت بیشتری داشته باشد و به نوعی می توان گفت برای داشتن موهای خوب افراد بایستی والدین خود را از میان افراد پرمو انتخاب کنند که این امر انجام نشدنی است و افراد نمی توانند از ریزش موی خود جلوگیری کنند.»

این متخصص پوست و مو ادامه داد: «عوامل دیگری هم بر روی شیوع و یا شدت ریزش موها تاثیرگذار هستند به عنوان مثال استفاده افراطی از فرآورده های مو مثل ژل، واکس مو، فر کردن موها، به خصوص استفاده از اتوی مو، تماس طولانی مدت با آفتاب و نحوه بستن موها که چنانچه مو تحت کشش باشد ایجاد ریزش موی کششی به خصوص در کناره های خط رویش مو را خواهیم داشت.»

وی افزود:«عوامل تغذیه ای نیز جزء عوامل بسیار موثر در ریزش مو به خصوص در خانم ها است که علت آن بارداری به خصوص بارداری های مکرر و پریودهای ماهیانه است به طوری که چنانچه ریزش مو در خانم ها به اثبات برسد تقریبا در تمامی موارد یک آزمایش خون از نظر احتمال کم خونی فرد و نیز اختلالات تیروئید توصیه می شود حتی اگر زمینه های ارثی ریزش مو وجود داشته باشد.

چنانچه فریتین(پروتئینی که ذخیره آهن در بدن را نشان می دهد) زیر 40 گرم گزارش شود نشانگر کم بودن ذخیره آهن در بدن فرد بوده و وی نیازمند استفاده از مکمل های غذایی به خصوص قرص آهن است. بدیهی است کسانی که تغذیه خوب و مناسب دارند و به خصوص از انواع میوه جات و سبزیجات و پروتئین ها استفاده می کنند کمتر دچار این نوع ریزش مو می شوند.»

دکتر شاهمرادی در ادامه گفت:«نکته مهم دیگر عدم کنترل چربی کف سر است که به نام سبوره خوانده می شود که با علایمی نظیر خارش کف سر، شوره، چرب شدن سریع موها، درد ریشه موها و یا ایجاد جوش هایی است که در کف سر تظاهر پیدا می کند.

ریزش مو در چنین افرادی با شستشوی مکرر موها و استفاده از شامپوهای تجویز شده توسط متخصصین پوست قابل کنترل خواهد بود.»

وی افزود:«چنانچه اندازه مو بیش از حد بلند شده باشد به طور ثانویه در اثر نحوه بستن موها و یا گیر کردن مو در بین دندانه های شانه یا سنگین شدن مو در اثر استحمام فرد مقداری افزایش ریزش مو خواهد داشت که بلند بودن موها از لحاظ روحی هم در افراد تاثیرگذار است چرا که اگر چند تار مو ریخته شود عملا کلافی بوجود می آید که نمای نگران کننده ای ایجاد می کند.»

استادیار دانشکده پزشکی اصفهان گفت:«طول مدت رویش مو بین 2 تا 6 سال متفاوت است و مسلما در نژادهایی مثل هندی ها این مرحله از رویش مو که به آن "آناژن" گویند طولانی تر بوده و موی افراد دیرتر وارد مرحله ریزش مو شده و در نتیجه موهای بلندتر و پرپشت تری دارند و در برخی از نژادها موی افراد در عرض 2 سال به مرحله "تلوژن" که مرحله استراحت مو و ریزش موها است می رسد.»

دکتر ذبیح الله شاهمرادی، متخصص پوست و مو
منبع: سلامت نیوز

 

صاف کننده های مو چقدر خطرناکند؟

چند سالی است که کراتینه کردن موها بازار آرایشگاه ها را حسابی گرم کرده و این روزهای پیش از عید هم این بازار گرم تر شده است چرا که همه دوست دارند نوروز زیباتر از همیشه جلوه کنند، البته تعریف های آرایشگر از کراتینه و تاثیراتی مثل ترمیم و نرمی و صافی موها هم آنقدر جذاب و دلپذیر است که هر فردی را وسوسه می کند هرچند هزینه بالای آن، این وسوسه را کمرنگ می کند، اما آیا واقعا کراتینه موها را مثل روز اول سالم و ابریشمی می سازد؟ آیا اخبار مربوط به سرطان زایی مواد کراتینه حقیقت دارد؟ این پرسش ها را هیچ کسی مثل متخصصان پوست و مو نمی توانند جواب دهند.

دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو:

اطمینان نکنید

موضوع کراتینه کردن مو مورد تایید نیست و توصیه نمی شود چون باعث آسیب رسیدن به ساقه مو و خشکی و شکنندگی و ریزش بعدی موها می شود. به نظر نمی رسد هیچ متخصص پوستی این کار را انجام دهد و مطمئنا نیز به مراکزی که این کارها را انجام می دهند نمی توان اطمینان داشت.

دکتر محمدعلی نیلفروش زاده، متخصص پوست و مو:

صاف کننده معجزه گر!

کراتینه کردن مو یکی از روش های رایج صاف کردن مو و برطرف کردن وز موهاست و اصطلاحا به آن «صاف کننده، معجزه گر» لقب داده می شود. در واقع این روش را به عنوان نوعی روش طبیعی برای صاف کردن مو به کار می برند، در حالی که مواد شیمیایی مضری برای انجام آن به کار می رود. عوارض جانبی کراتینه کردن مو با اولین شست وشوی مو که معمولا ۷۲ ساعت پس از انجام درمان است، دیده می شود.

ساختمان مو را تخریب می کند!

ممکن است موها بلافاصله پس از کراتینه کردن، براق و درخشنده شوند ولی این اتفاق دوام زیادی ندارد و ۳ ۲ هفته پس از کراتینه کردن، قوام و بافت مو تغییر خواهد کرد. موها خشک و شکننده می شوند ولی فرم فر یا وز مو تغییر کرده و صاف شده است و بنابراین ممکن است توقعی که شما از صاف شدن مو در نظر داشتید پس از دو یا سه بار شستن تامین نشود.

سرطان زاست!

فرمالدئید، یک ماده سرطان زاست که تقریبا در اغلب محصولات کراتینه مو یافت می شود. حتی نوع مشهور کراتین مو به نام نوع برزیلی حاوی فرمالدئید است. اگرچه بیشتر سالن های زیبایی از ماسک های مو برای پاک کردن فرمالدئید استفاده می کنند ولی هیچ روشی وجود ندارد که از جذب مقدار بسیار کم فرمالدئید از سطح پوست پیشگیری کند و باید بدانید فرمالدئید خاصیت بالقوه شدیدی برای بروز سرطان دارد. اگرچه تعداد کمی از محصولات کراتینه که فاقد فرمالدئید هستند وجود دارند ولی این مواد نتایج دلخواه را ندارند چراکه قدرت صاف کنندگی موها به دلیل وجود فرمالدئید است.

واکنش های حساسیتی در انتظار شما

مثل سایر مواردی که برای مو انجام می شود، کراتینه کردن مو نیز با بروز واکنش های آلرژیک در تعدادی از افراد همراه است. این علائم شامل خارش و دانه های قرمز رنگ است که علائم معمول آلرژی محسوب می شوند. باید توجه داشته باشید اگر زمینه آلرژی دارید، در انتخاب این روش کمی تامل کنید. عوارض جانبی ناشی از کراتینه کردن مو غالبا شدید است. شما ممکن است از فرم فر یا وز موهای خود خسته شده باشید ولی باید دقت کنید که کراتینه کردن مو و به دنبال آن صاف شدن مو معمولا بیشتر از ۲ ماه دوام نمی آورد.

ریزش مو می آورد

مشکل بزرگ دیگر ریزش مو در تعدادی از مصرف کنندگان این روش است. دیده شده که موها پس از اولین شست وشو از ریشه شروع به ریزش می کنند حتی اگر از محصولات مراقبت مو که در سالن ها توصیه می شود، استفاده کنند. به علاوه غیر از ریزش مو، نازک شدن مو هم طی چند هفته پس از کراتینه مو دیده شده است.

دکتر بهروز باریک بین، متخصص پوست و مو :

بهتر است عوارض را بدانید

هر نوع خاصی از کراتینه کردن موها با خطراتی همراه است و مشتری های کراتینه کردن مو باید با این خطرات بالقوه آشنایی داشته باشند و سپس آگاهانه این کار را برای صاف و براق کردن موها انتخاب کنند. کراتین یک پروتئین اساسی است که در بدن پستانداران یافت می شود و معمولا در مو، پشم، شاخ ها و ناخن ها وجود دارد. هنگام کراتینه کردن موها، محلولی روی موها استعمال می شود که کراتین با موها ممزوج شده و آسیب های کوتیکول مو ترمیم می شود.

نتیجه های متفاوت

نتایج درمان های کراتینه کردن مو بین استفاده کننده ها متفاوت است. در بعضی ها همان انتظاری که از قبل دارند، برآورده می شود و ماه ها موها ی شان صاف و لخت باقی می ماند ولی در بعضی دیگر رضایت مندی کمتر است و فقط تا چند هفته موها به حالت اولیه باقی می ماند. بسیاری از افراد نگران کاربرد فرمالدئید در فرآورده های کراتینه کردن موها هستند و تصمیم می گیرند در مراتب بعد از فرآورده های فاقد فرمالدئید استفاده کنند. حقیقت این است که هر چند تب کراتینه کردن موها در سالن زیبایی و آرایشگاه ها بالا گرفته اما افراد باید از خطرات آن آگاه باشند.

خوراکی های کراتینه کننده!

کراتین توسط کراتینوسیت ها (که سلول های زنده ای هستند) ساخته شده و قسمت بزرگی از بدن شامل پوست، مو و ناخن ها را تشکیل می دهد. این سلول ها به آهستگی از بالای غشای پایه به سمت بیرون حرکت می کنند و نهایتا دچار مرگ شده و لایه محافظ را تشکیل می دهند. هزاران هزار سلول کراتینوسیت همه روزه دچار ریزش می شوند. آسیب لایه خارجی کراتین می تواند پوست، مو یا ناخن را بیمار و پوسته دار کند. با مصرف غذاهایی مثل ژلاتین و مرطوب نگه داشتن مو و ناخن، کراتین می تواند تا اندازه ای به رشد خود ادامه دهد. مرطوب نگه داشتن لایه خارجی کراتین نیز موجب سلامت آن و جلوگیری از ترک برداشتن و قطعه قطعه شدن آن می شود.

کراتینه چقدر دوام دارد؟

واقعیت این است که کراتینه کردن مو که امروزه خیلی رایج شده، می تواند موهای فرد را صاف و نرم کرده و آن را به مدت چند ماه براق و بدون پیچش نگه دارد. این روش که امروزه در بسیاری از آرایشگاه ها و سالن های مو وجود دارد و ممکن است انجام آن تا یک سال طول بکشد و پرهزینه است. شیوه برزیلی این فرآیند یک درمان دوگانه نیاز دارد. ابتدا موها با استفاده از کراتین که یک پروتئین طبیعی است تقویت شده سپس ساختار مو با استفاده از مواد شیمیایی دگرگون می شود تا صاف شود.

دکتر میلادی، متخصص پوست و مو:

موهای تان فدا بشوند

زمانی که آرایشگرها و مدیران سالن های زیبایی درباره لطافت و صافی موهای تان بعد از کراتینه کردن و زود حالت گرفتن آنها صحبت می کنند بیشتر خانم ها برای این کار داوطلب می شوند. شاید تنها دلیلی که بعضی خانم ها از کراتینه کردن موهای شان صرف نظر می کنند هزینه بالای این عمل باشد. معمولا بسته به مناطق مختلف شهر و البته جنس، پرپشتی یا کم پشتی و طول موهای تان باید از حداقل ۲۰۰ تا حداکثر یک میلیون تومان هزینه کنید. از آنجا که آرایشگرها دلیل قیمت بالای کراتینه کردن را بالا بودن قیمت مواد اولیه آن می دانند بسیاری از خانم ها در این تله می افتند. اما علاوه بر قیمت بالا این کار عواقبی هم دارد که بهتر است قبل از امتحان کردن آن بدانید. مواد کراتینه با اینکه چند روزی ظاهر زیبا به موهای تان می دهد اما بعد از گذشت کمتر از یک ماه موهای تان را به سمت کدر شدن خواهد برد. از طرفی کافی است چند باری بعد از کراتینه از اتوی مو استفاده کنید. با این کار آسیب وارد شده به ساقه موهای تان آنقدر زیاد خواهد بود که مجبورید موهای تان را کوتاه کنید.

منبع: مجله سیب سبز

توصیه های غذایی برای تقویت موها

 تغذیه، عامل اصلی رشد و تقویت مو‌ها به شمار می‌رود. مصرف رژیم غذایی غنی از مواد مغذی مورد نیاز نیز برای رسیدن به چنین خواستی لازم و ضروری است. ۶ توصیه تغذیه‌ای را برای رشد بهتر مو‌هایتان در ادامه بخوانید.

آنچه والدین باید در خصوص شپش سر کودکان بدانند

لکه های خیلی ریز و خالهای سفید رنگی که برخی والدین در میان موهای فرزندانشان مشاهده می کنند، بسیاری از آنها را به وحشت می اندازد. با وجود این که شپش سر از مشکلات بسیار شایع در میان کودکان است، اما بیماری خیلی جدی محسوب نمی شود. در این مقاله هر گونه اطلاعاتی را که در خصوص شیوع شپش لازم دارید، خواهید یافت تا بتوانید این بیماری را تحت کنترل قرار دهید.

 

شپش سر چیست؟

شپش ها حشرات شش پا و بسیار ریزی هستند که به سر و گردن می چسبند و از خون انسان تغذیه می کنند. اندازه هر شپش، کمتر از یک دانه کنجد بوده و به سختی قابل رویت است. تخم های شپش که به رشک معروف است، به نزدیک ریشه موها می چسبند و به راحتی دیده  نمی شوند.

 

چه کسانی در معرض ابتلا به شپش سر هستند؟

شپش سر بیشتر در کودکان خردسال، در مهد کودک ها و آمادگی و در دوران ابتدایی، شیوع زیادی دارد. کودکان در این سنین، اغلب در بازی های گروهی شرکت کرده و در تماس مستقیم با یکدیگر قرار دارند. آنها گاهی کلاه، شانه و حتی سنجاق سرهای خود را به اشتراک می گذارند. بزرگسالانی هم که با این کودکان زندگی می کنند، در معرض خطر بالای ابتلا به شپش هستند.

 

عوامل سرایت و انتشار شپش چیست؟

شپش اغلب در تماس مستقیم از سری به سر دیگر انتقال می یابد. در تماس مستقیم شپش به سر میزبان جدیدی خزیده و محل جدیدی را برای زندگی انتخاب می کند. این حشره برای مدت کوتاهی می تواند روی لباس یا وسایل شخصی افراد، زنده بماند. بنابر این به اشتراک گذاشتن شانه سر، می تواند عاملی برای انتقال باشد. این حشره قادر به پریدن یا به پرواز در آمدن در فضا نیست، تنها از طریق تماس مستقیم ، سرایت می کند.

 

شپش ها چگونه شناسایی می شوند؟

با وجود اینکه حشره شپش و تخم های آن یا همان رشک به شدت ریز و کوچک هستند، اما با چشم غیر مسلح می توان آنها را دید. این حشرات به رنگ سفید، قهوه ای و گاهی خاکستری تیره هستند و اغلب می توان آنها را در نواحی پشت سر و گردن یا در پشت گوش ها پیدا کرد. رشک ها بیضی شکل یا گرد هستند و به پایه موها در پوست سر می چسبند. اگر سعی کنید که تخمها را جدا کنید، آنها به راحتی کنده نمی شوند، تحقیقات اخیر نشان می دهد که شانه کردن موهای خیس یکی از راههای جدا کردن آنها است.

 

علائم موهای شپش دار

معاینه و بررسی دقیق موها برای شناسایی شپش بالغ و حشرات تازه از تخم در آمده، به نظر تنها راه تشخیص این بیماری است. وجود تخمهای شپش به تنهایی عامل گسترش بیماری نیستند. در اکثر کودکان، وجود شپش در سر هیچگونه ناراحتی و عارضه ای را ایجاد نمی کند. تنها نشانه ای که آن هم هفته ها و حتی یک ماه پس از شیوع شپش در کودکان دیده می شود، خارش سر است.

 

حساسیت به شپش

خارش ایجاد شده در سر بر اثر حساسیت پوست، در محل گاز گرفتگی و نیش حشره است. خارش های شدید گاهی منجر به خراشیدگی و حتی زخم در سر می شوند. در مواقعی نادر دیده شده است که در زخمهای ایجاد شده ناحیه سر،  عفونتهای باکتریایی نیز بروز می کند. در زمانی که پوست سر، قرمز، متورم و دردناک شد، و یا در صورتی که غدد لنفاوی ناحیه گردن، دردناک و متورم شدند، بی درنگ به پزشک مراجعه کنید. این عوارض می تواند نشانه ای از عفونتهای پوستی باشد.

 

اقدامات لازم در صورت مشکوک شدن به شپش

شپشها در سر به خودی خود درمان نمی شوند و از بین نمی روند. اگر مشکوک به وجود شپش در سر کودکتان هستید، کارهای زیادی باید بکنید. ابتدا برای اطمینان از تشخیص، کودک را پیش متخصص ببرید، و بیشتر برای مراقبت روزانه فرزندتان اهمیت قائل شوید، لازم است برای کودکان دیگر در مدرسه نیز معاینه و بررسی های لازم انجام شود. همچنین سایر اعضاء خانواده نیز به شدت در معرض شپش هستند. قدم مهم، درمان همزمان و دسته جمعی تمام مبتلایان است.

 

راههای خلاص شدن از شپش

داروهای ضد شپش، به راحتی از داروخانه ها قابل تهیه هستند. آنها اغلب عصاره گیاهانی از جمله عصاره گلهای داودی یا نسخه های ترکیبی همانند آن است. با وجود اینکه مصرف این داروها بی خطر است، اما برای کودکان و زنان باردار تجویز نمی شود. این محصولات بر شپش های زنده اثر می گذارند و رشک یا همان تخم شپش ها را از بین نمی برند. برای مصرف حتماً به دستورالعمل نوشته شده در برچسب آن توجه کنید و مدت زمان نگهداری دارو روی سر و روش های شستشو را مطابق دستور العمل رعایت کنید. درمان مرحله دوم معمولاً 9 یا 10 روز بعد از درمان اول انجام می شود. اگر بعد از دو مرحله مصرف دارو، درمان موثر نبود، از پزشک خود در خصوص تجویز داروهای دیگر راهنمایی بگیرید.

 

اقدامات لازم در خانه برای درمان شپش

با وجود آنکه شپش ها برای مدت طولانی زنده نمی مانند ، اما بهتر است که لباس ها و ملافه های فرد شپش زده را حتماً بشویید. تمامی لباس هایی که وی در مدت 48 ساعت گذشته بر تن کرده را با آب داغ شستشو دهید. اگرچه والدین اسباب بازی ها و وسایل مورد علاقه کودک را از وی جدا می کنند، اما متخصصان اعتقاد دارند که حساسیت بیش از حد لازم نیست، اگر کودک شما عادت دارد که شب ها با عروسک مورد علاقه اش بخوابد، می توان آن عروسک را با نگهداری به مدت 20 دقیقه در خشک کن داغ از آلودگی پاک کرد و در اختیار کودک قرار دارد. این مدت زمان ، تمام آلودگی های موجود در وسایل را از بین خواهد برد.

 

درمانهای خانگی شپش

برخی والدین معتقدند که استفاده از مایونز، سرکه سفید و روغن درختچه چای، موادی مناسب برای درمان طبیعی شپش هستند. مایونز باعث خفه شدن شپش می شود و لازم است در حجم زیاد برای مدت یک شب روی سر و زیر کلاه پلاستیکی باقی بماند. سرکه نیز با حل کردن چسب شپش ها که به صورت شوره در سر دیده می شود، عمل می کند. با وجود اینکه هنوز شواهد علمی برای اثبات تاثیر این داروی خانگی وجود ندارد، اما متخصصان اطفال معتقدند که امتحان این دارو بی خطر است. اما نباید برای درمان اولیه استفاده شود.

 

استفاده از شانه های دندانه ای مناسب

علاوه بر مصرف داروهای موضعی برای درمان شپش، استفاده از شانه های دندانه دار نیز ضروری به نظر می رسد. دندانه های این شانه ها به گونه ای است که می تواند شپش و رشکها را از میان موها بیرون بکشند. از این نوع شانه در مصر باستان نیز استفاده می شده و آن را در مقبره های مصر باستان یافته اند. تنها مشکل آن است که استفاده از این شانه ها مستلزم زمان و وقت و حوصله کافی است تا آخرین دانه های شپش را از میان موهای کودک جدا کرده و بیرون آورد. در صورتی که شانه کردن موها بعد از مصرف داروها و شامپوهای مخصوص ضد شپش انجام شود، موثر تر خواهد بود.

 

افسانه شپش سر

شپش سر مخصوص طبقات پایین جامعه و نشانه ضعف در بهداشت نیست. این بیماری در میان کودکان تمام طبقات اجتماعی با سطح بهداشت متفاوت ، دیده می شود. این حشره زیر آب نیز برای مدت 6 ساعت می تواند زنده باقی بماند، بنابر این کودکانی که به طور منظم حمام می کنند ، نیز در معرض آسیب هستند. خوشبختانه این حشره ناقل هیچ بیماری نیست و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

 

شپش سر در مدارس

بر اساس توصیه تازه آکادمی اطفال آمریکا، یک کودک شپش زده بعد از تکمیل دوره درمان، نباید از حضور در سر کلاس  محروم شود. آنها توصیه می کنند کودکان در کلاس های خود حضور داشت باشند اما از تماس مستقیم سر با دیگران اجتناب کنند. بعد از دوره درمان ممکن است تخم های مرده در موهای کودک باقی مانده باشد تا زمانی که به طور کامل از سر خارج شوند. برخی از مدارس از سیاست های مخصوص  جلوگیری از شیوع شپش پیروی می کنند. بدین ترتیب که تا بهبود کامل و خارج شدن تمامی علائم شپش و رشک ها از سر کودک ، وی را از حضور در مدرسه منع می کنند. اما آکادمی کودکان آمریکا از این سیاست ها حمایت نمی کند.

 

اقدامات پیشگیرانه در خصوص شپش

اگر شما والدین کودکانی هستید که در مدرسه و بازی با همسالان خود ، در معرض ابتلا به شپش هستند، متاسفانه برای پیشگیری کار زیادی نمی توان کرد. کودکان را نمی توان از بازی کردن و اشتراک گذاشتن وسایلشان منع کرد. بنابراین نمی توان از ابتلا  به شپش جلوگیری کرد. بهترین کاری که والدین می توانند انجام دهند، بررسی منظم مو و پوست فرزندان شان است. بنابر این می توان آلودگی را در همان مراحل اولیه شناسایی کرد و برای درمان مناسب  اقدام نمود.

 

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، نیوشا وکیلی
منبع: webmd.com

11- برای پوشاندن موهای سفید یا خاکستری از رنگ های آرام استفاده کنید.

مو ها با مسن تر شدن ما خاکستری و ضعیف می شوند و رشد آنها نیز کندتر می شود. این بدان معناست که مو های آسیب دیده به راحتی و با نوک گیری و کوتاه کردن ،ترمیم نخواهند شد. دلاروس زو ، متخصص پوست و ویرایشگر مجلۀ Cosmetic Dermatology در این باره می گوید:« برای جلوگیری از آسیب دیدگی این موها، مواد شیمیایی که بر آنها استفاده می شوند باید بسیار ضعیف باشند».


12- وز شدن بیش از حد گیسوها را در زمستان نیز باید کنترل کرد.

صفحه1 از3