پایش فشار خون در ورزشکاران -2

 

طبقه بندی های فشار خون بالا و فشار خون بالای ثانویه(3) :

ششمین گزارش انجمن ملی پیشگیری ، تشخیص ، ازریابی و درمان فشار خون بالا ، مهمترین دسته بندی طبیعی فشار خون  را به شش گروه محدودکرده است . اغلب ورزشکاران و بیماران با فعالیت بدنی دارای فشار خون بالا ، در دسته های اول و دوم این تقسیم بندی قرار می گیرند .
حدود 5 درصد از ورزشکاران و افراد دارای فعالیت بدنی به فشار خون ثانویه مبتلا می شوند . فشار خون بالای ثانویه در بیماران جوان و بزرگسالانی که نرخ رشد فشار خون آنها در هنگام فعالیت زیاد است و نیز بیمارانی که
به درمانهای رایج پاسخ ضعیفی داده اند بیشتر بروز می کند . شایعترین علت فشار خون ثانویه ی بالا بیماری های عروقی و  کلیوی می باشد .
قرص های ضد بارداری که حاوی استروژن هستند و زنان ورزشکار معمولا" استفاده می کنند ، باعث بروز فشار خون بالا می  گردد . این فشار خون ثانویه ی بالا معمولا" به سرعت بعد از خوردن قرص ضد بارداری در این افراد شروع می شود . 5 درصد تمام زنانی که از قرص ضد بارداری به مدت پنج سال استفاده کرده اند دچار فشار خون بالا می گردند .

ارزیابی های بالینی :

در شرح حال ورزشکاران و اشخاص دارای فعالیت بدنی با فشار خون بالا ، باید به نوع رفتارهایی که ممکن است در فشار خون موثر باشند توجه کرد ، مانند : مصرف زیاد نمک و مصرف چربی های اشباع شده ( در مراحل تهیه مواد و فست فودها )  ، الکل ، مواد نیرو زا ( مخصوصا" نوشابه های انرژی زا که قبل از مسابقه مصرف می شود ) ، کوکائین ، تنباکو یا ترکیبات استروئیدی. ( جدول شماره 2) 

جدول شماره 2:

عوامل تشدید کننده ی فشار خون بالا برای ورزشکاران و دیگر بیماران دارای فعالیت بدنی :

زیاده روی در مصرف نمک .

زیاده روی در مصرف الکل .

مصرف مواد مخدر ( کوکائین و غیره )

استفاده از استروئیدهای آنابولیک .

استفاده از مواد نیروزا ( محرکهای استفاده شده برای افزایش انرژی یا کنترل وزن )

بالا بودن فشارهای روحی روانی .

نژاد ( سیاهان بیشتر از سفید پوستان تحت تاثیر قرار دارند ، این نسبت حدود دو به یک می باشد و آسیایی ها کمترین تاثیر پذیری را دارند .)

سابقه ی خانوادگی فشار خون بالا و یا بیماری قلبی در مردان بیش از 55 سال و زنان بیش از 65 سال .

مرض قند و یا عدم تحمل گلوکز ( ناسازگاری به گلوکز )

مصرف سیگار یا توتون جویدنی .

افراد چاق

بسیاری از داروها شامل : داروهای ضد التهابی بدون استروئید ( ( NSAIDs ، کافئین ، قرص های رژیمی ، ضد احتقان ها می توانند باعث افزایش فشار خون گردند . بیماران همچنین باید در مورد استفاده از سبزیجات و مکمل های مربوط به رژیم غذایی به ویژه  در مورد محتویات اصلی غذاها از نظر افزایش انرژی و کنترل وزن مورد سئوال قرار بگیرند . این مکمل ها شامل مواد طبیعی ،  ephedra ، mahuang  می باشد که اغلب محرک و انرژی زا هستند .
در بیماران ، سطح استرس نیز باید مورد ارزیابی قرار گیرد . عوامل مزمن محیطی یا فشارهای اجتماعی ممکن است منجر به زیاد شدن گردش کاته کولامین ها (4) گردد و این خود حساسیت مزمن سیستم عصبی سمپاتیک را بالا می برد که نهایتا" به افزایش فشار خون منجر می شود .
مطالعات بالینی باید شامل اندازه گیری فشار خون و تست های آزمایشگاهی تشخیصی که به جز فشار خون ثانویه ، ارگانهایی که در معرض خطر هستند را نیز بررسی می کنند باشد . این ارزیابی ها باید شامل اقلام زیر باشد:
الکتروکاردیو گرام ، آزمایش خون کامل ، آزمایشات شیمیایی ادرار ، اندازه گیری سدیم ، پتاسیم ، ازت اوره خون ، کرتنین ، قند خون و LDL  و HDL  ، سطح کلی کلسترول خون .
اگر شواهدی از فشار خون بالا دیده شد ، مطالعات و ارزیابی های بیشتر ممکن است انجام شود .

 معالجه : درمان بدون دارو

در مقایسه با افراد عادی ، ورزشکاران و بیماران دارای فعالیت بدنی غالبا" انگیزه پیروی از معالجات بدون دارو را بیشتر دارند ، زیرا این روش ها کمترین عوارض جانبی را دارند . اگر چه تغییر شیوه ی زندگی نمی تواند در تمامی بیماران نیاز به داروهای ضد فشار خون بالا را حذف کند ، اما رژیم غذایی و تغییرات رفتاری می تواند نیاز به دارو را کاهش دهد و بدین صورت امکان کاستن عوارض جانبی داروها را بالا می برد . رژیم غذایی و تغییر رفتارها می توانند شامل این موارد باشند ، مصرف کم نمک ، افزایش جذب پتاسیم ، کاهش وزن ، کاهش مصرف مشروبات الکلی ، اجتناب کردن از مصرف مواد نیروزا ، انجام دادن فعالیتهای آرامش بخش و انجام دادن تمرینات ایروبیک .


صفحه: 1 2 3 4 5