تغییرات در تغذیه در زمان پیش از لقاح

برای خانمها :

برای بالا بردن شانس حامله شدن ، هر چه سریع تر باید تغذیه ای سالم را شروع کنید. تغذیه و باروری در خانمها ارتباط مستقیم دارد. در صورت عدم دریافت مواد مغذی کافی ، پریود شما تحت تاثیر قرار گرفته و پیش بینی آن مشکل می شود. در نتیجه تخمین زمان اوولاسیون که زمانی است که لقاح صورت می گیرد ، مشکل می شود.

در موارد حاد اضافه وزن یا کمبود وزن احتمال این وجود دارد که اوولاسیون یا تخمک گذاری صورت نگیرد. بنابداین مهم است که پیش از تلاش برای بچه دار شدن ، به وزن ایده آل خود برسید.

سعی کنید روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف نمایید. نان و غلات سبوس دار دارای خاصیت فراوان هستند. مصرف غذاهای با کلسیم بالا مانند شیر ، ماست و پنیر به طور روزانه توصیه می شود.

موارد قابل اجتناب :

مصرف سیگار و الکل به محض تلاش برای بچه دار شدن باید قطع شود. اگر روزانه مقدار زیادی چای ، قهوه یا هر نوع کافیین دیگری استفاده می کنید ، بهتر است مصرف آن را کاهش دهید. مصرف زیاد کافیین روی قدرت بارداری خانمها اثر نامطلوب می گذارد.

با اینکه ماهی ها دارای خواص بسیار می باشند ولی هنگامی که تصمیم به بچه دار شدن می کنید ، از مصرف زیاد ماهی های با جیوه بالا پرهیز کنید. زیرا که جیوه می تواند تا 1 سال در بدن شما باقی بماند و به کودک آتی شما آسیب برساند. کوسه ها و اره ماهیها دارای جیوه بالا می باشند.

مصرف مولتی ویتامین:

با اینکه از طریق تغذیه سالم شما می توانید تمام نیازمندیهای بدن را تامین نمایید ، ولی بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف مولتی ویتامین در هنگام تلاش برای بچه دار شدن به شانس بچه دار شدن می افزاید. فقط به یاد داشته باشید که مصرف این نوع مکمل ها نباید جایگزین تغذیه سالم شود بلکه همانطور که از اسمشان نیز مشخص است ، باید مکمل غذاهای سالم و طبیعی باشند.

مصرف فولیک اسید:

از هنگام تصمیم گرفتن به بچه دار شدن تا ماه 3 دوران حاملگی مصرف این ویتامین توصیه می شود. ثابت شده است که مصرف روزانه حداقل 400 میلی گرم فولیک اسید در این دوران از شانس ابتلای نوزاد به نقص مجاری سلسله اعصاب (Neural Tube defect ) می کاهد.

برای آقایان:

برای آقایان نیز تغذیه سالم تاثیر مستقیم بر کیفیت و قدرت اسپرم دارد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف الکل یا تغذیه نامناسب هم بر تعداد اسپرم تولید شده توسط مرد و هم بر کیفیت آن اثر می گذارد. این اثر تنها همین جا ختم نمی شود. حتی در صورت بچه دار شدن ، مردانی که پیش از لقاح الکل زیاد مصرف کرده اند معمولا دارای نوزادان کم وزن تر از حد معمول می شوند.

برای آقایان نیز تغذیه متعادل و متنوع دارای اهمیت بسیار می باشد. توصیه های زیر به تولید اسپرم سالم کمک می کند:

مصرف غذاهای سرشار از ویتامین ث و سایر آنتی اکسیدانت ها:

ویتامین ث از احتمال نقص اسپرم می کاهد و حرکت آنها را افزایش می دهد که خود باعث زیاد شدن شانس باروری می شود. مصرف 90 میلی گرم ویتامین ث روزانه برای آقایان توصیه می شود. در صورتی که شما سیگار می کشید این مقدار باید به 120 میلی گرم در روز افرایش یابد.

مصرف کافی زینک(روی):

تحقیقات نشان می دهد که کمبود روی(زینک) در مردان باعث کاهش حجم آب منی و همچنین هورمون مردانگی تستسترون می شود. روزانه 11 میلی گرم زینک (روی) برای پدران آینده توصیه می شود. منابع سرشار از روی عبارتند از: صدف، گوشت لخم گاو ، لوبیا چیتی و قسمت تیره گوشت مرغ.

مصرف فولیک اسید:

مانند خانمها مصرف این نوع ویتامین ب برای آقایان نیز ضروری می باشد. برای اینکه میزان 400 میلی گرم مورد نیاز خود را تامین کنید، علاوه بر مصرف غذاهای سرشار از این ویتامین مانند: سبزیجات سبز ، غلات ، حبوبات و پرتقال ، می توان از قرصهای مکمل نیز استفاده کرد.

مصرف کلسیم و ویتامین د:

مصرف روزانه 1000 میلی گرم کلسیم و 10 مایکرو گرم ویتامین د می تواند شانس باروری مرد را افرایش دهد. منابع غنی کلسیم عبارتند از شیر ، ماست و پنیر و برای ویتامین د می توانید علاره بر نور آفتاب از شیر و ماهی سلمون نیز استفاده کنید.

منبع: سایت نی نی لند