8 توصیه به والدین برای مراقبت از کودک دیابتی

1. پدر و مادر باید آگاهی خود را درباره بیماری دیابت افزایش دهند و تنها توصیه‌های پزشکان را اجرا کنند.

2. سخت‌گیری‌ یا آزادی دادن بیش از حد ، درباره کودک دیابتی درست نیست.

3. از تبعیض قایل شدن برای کودک دیابتی باید پرهیز کرد.

4. یکی از ویژگی‌های دیابت کودکان این است که نشانه‌های آن ممکن است به سرعت و ناگهانی بروز کنند و به سرعت ولی به طور موقت از بین بروند که گاهی والدین با مشاهده این وضع، تزریق انسولین را متوقف می‌کنند. باید توجه داشت که این دوران بهبود که به آن «ماه عسل» می‌گویند، گذراست و به زودی نشانه‌های بیماری دوباره پدیدار خواهند شد. این حالت اغلب یکی دو ماه پس از شروع دیابت روی می‌دهد و یکی دو ماه و گاهی یک سال طول می‌کشد. در این دوره وظیفه والدین اندازه‌گیری منظم قند خون و ادرار و کاهش تدریجی مقدار انسولین است.

5. هنگامی که کودک وارد مدرسه شد، باید با اولیای مدرسه و معلم او درباه بیماری‌اش صحبت کرد تا آنها بدانند کودک در ساعات خاصی نیاز به تغذیه و تزریق انسولین دارد و اگر دچار افت قند خون شد چگونه به او کمک کنند.

6. گاهی مسایل جالب توجهی اتفاق می‌افتد. به‌طور مثال کودک دیابتی که در درس ریاضی قوی بوده است، ناگهان در این درس افت شدید پیدا می‌کند ولی بعد معلوم می‌شود که زمان درس ریاضی پیش از ناهار یا پس از ساعت ورزش بوده است. در این زمان‌ها قند کودک در حد پایین است و تمرکز و دقت و درک او هم کاهش می‌یابد.

7. مسایل روانی کودک اهمیت زیادی دارند. کودک دیابتی حس می‌کند با دوستانش تفاوت دارد به‌ویژه که از خوردن بستنی و نان خامه‌ای محروم است. باید فضایی ایجاد شود که کودک غم‌ها و ناراحتی‌هایش را با والدین در میان بگذارد.

8. وقتی کودک به مهمانی و مسافرت می‌رود، سرنگ و شیشه انسولین و برنامه غذایی‌اش را نباید فراموش کند.

سوء تغذیه در دوران جنینی تکامل ذهنی کودک را کند می سازد

سو تغذیه در دوران جنینی و سال های اولیه زندگی موجب کندی رشد اندام ، کوتاه قدی و واپس ماندگی تکامل ذهنی کودک می شود.
دکتر ربابه شیخ الاسلام در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت : سوء تغذیه شدید در دوران رشد و تکامل بر رشد فیزیکی ، تکامل شناختی  و تکامل اجتماعی تاثیرات منفی می گذارد و این کودکان در دوره های بعدی زندگی نمی توانند توانایی های بدنی و ذهنی خود را پرورش دهند.

وی گفت : تغذیه از بدو تولد و حتی پیش از آن در رشد و تکامل کودک تاثیر دارد و هر غفلتی در این دوره می تواند توانایی های بالقوه او را در معرض خطر قرار دهد . ابتلا به عفونت های مکرر و مقاومت در برابر درمان آن از عوارض این غفلت است.

این متخصص تغذیه افزود : میزان انرژی و پروتیین مورد نیاز شیرخوار 5ماهه دوبرابر یک فرد بالغ ، نیاز به آهن 5تا 6 برابر و ویتامین D بیش از 7 برابر است و کمبودهای تغذیه ای در این دوران بر ضریب هوشی کودکان اثر منفی دارد.

وی اضافه کرد : ابتلا شیرخواران به کمبود آهن تا 9 امتیاز ، تولد با وزن کم تا 5 امتیاز ، محرومیت از شیر مادر تا 8 امتیاز  و کمبود ید تا 13 امتیاز ،ضریب هوشی کودک را کاهش می دهد.

منبع : سایت سیمرغ