ژن درماني به کمک بیماران هموفیلی می آید

متخصصان علوم پزشكي در بيمارستان اطفال فيلادلفيا به تازگي دريافته‌اند كه با برداشتن قطعه‌اي از مولكول وراثتي دي ان آ كه مي‌تواند عامل جهش ژني در بيماري هموفيلي باشد، امكان درمان اين بيماري در موش‌هاي آزمايشگاهي فراهم شده است. به گفته متخصصان اين روش برداشتن بخشي از دي ان آ در واقع نوعي ژنتيك درماني است كه براي نخستين بار صورت گرفته و مي‌توان از آن در درمان انواع ديگري از بيماري‌ها كمك گرفت. متخصصان پس از برداشت ژن جهش يافته، ژن سالم را جايگزين كردند و مولكول دي ان آ پس از اين جايگزيني ترميم خود را آغازكرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي يواس نيوز و
اير، اين روش درماني با كمك آنزيم‌هايي انجام مي‌گيرد كه در واقع نقش چاقوهاي ژنتيكي را ايفا مي‌كنند. اين آنزيم‌ها طوري طراحي شده‌اند كه روي كروموزوم به محل خاصي از ژن مي‌چسبند و تكه‌اي از دي‌ان آ را جدا مي‌كنند. خون موشهاي مبتلا به هموفيلي براي لخته شدن به بيش از يك دقيقه زمان نياز دارد اما اين روش باعث شد كه خون اين حيوانات تحت آزمايش ظرف 44 ثانيه لخته شود.
فرآيند انعقاد خون به جلوگيري از خونريزي كمك مي‌كند در حالي كه مبتلايان
به هموفيلي در اين فرايند با مشكل مواجه هستند. علايم اوليه هموفيلي خونريزيهاي طولاني پس از خراشهاي كوچك است. البته عقيده عمومي بر اين است كه اينگونه خونريزيهاي كوچك و طولاني باعث مرگ شخص مبتلا نمي‌شود ولي به تدريج بيماري پيشرفت نموده علايم شديدتري از قبيل خونريزيهاي دردناك داخل مفصلي شده و باعث بروز عوارض مفصلی می گردد.
اين روش كه شرح آن در مجله تخصصي نيچر به
چاپ رسيده گام مهمي در جهت ژن درماني و درمان بيماري‌ها با اصلاح توالي ژني خواهد بود.

انتهاي پيام ./

مجله پزشکی مادر