1- ورزش را در برنامه هفتگی خود بگنجانید.در هر سنی هستید و هر وضعیت جسمانی که دارید ، ورزش بسیار به شما کمک می کند.ورزش باعث تقویت عضلات و ماهیچه ها، اسکلت بندی ، ریه ها و استقامت شما می گردد.خوشبختانه حتی انجام یک ورزش سبک و ساده مثل پیاده روی نیز اثرات عمیقی بر سلامتی افراد دارد.از همین حالا تصمیم بگیرید وبرای انتخاب ورزش مناسب ،با پزشک خود مشورت کنید.

2- تنفس عمیق، تمرکز فکر و بیوفیدبک را فراموش نکنید.گاهی حساسیت بیش از حد ما نسبت به محرک های بیرونی مانند سروصدا، شلوغی ، بی نظمی، بی عدالتی و ... باعث بروز مشکلات جدی برای ما می گردد.برای غلبه بر این مشکلات لازم است که بتوانیم میزان حساسیت خود را کنترل کنیم؛از خشم های آنی پیشگیری نماییم و جلوی عکس العمل های تند و تیز را بگیریم. برای اینکار بهترین راه تمرین تنفس عمیق ، و تمرکز فکر و ذهن و آرمیدگی است.روش های فوق همگی در کاهش استرس موثرند. شما برای آگاهی بیشتر می توانید از مشاور خود چند تکنیک خوب را فرا بگیرید.

 

3- از نوشیدنی های حاوی الکل ، جدا بپرهیزید.این را یک توصیه مذهبی نپندارید، کلیه متخصصین و پزشکان بر مضرات الکل اذعان دارند و همانند سیگار مصرف آن را منع می کنند.الکل باعث اختلال در خواب عمیق می گردد.

4- از کشیدن سیگار ، قلیان و همه خانواده دخانیات جدا پرهیز کنید.

5- هر روز غذای سالم و کافی را حتما دریافت کنید.غذای حجیم و شکم پرکن دلیل خوب بودن نیست. شما در اینکار حتما با یک کارشناس تغذیه مشورت کنید تا متناسب با سن وسال و میزان فعالیت بدنی شما ، یک برنامه غذایی صحیح را برای شما تنظیم کند.یک برنامه غذایی متعادل ، به تثبیت قند و وزن شما کمک کرده و سلامت قلب و دستگاه گوارش شما را بهبود می دهد.

6- به پزشک خود کمک کنید تا او هم به شما کمک کند! علائم ، زمان و شدت بروز درد های خود را مرتب یاداشت کنید و در وقت ملاقات به پزشک خود گزارش دهید.

7- با توجه به وضعیت احساسی و جسمانی خود ، یک برنامه مرتبی را برای استراحت و آرامش خود ترتیب دهید.اگر لازم است گاهی به مهمانی ها نه بگویید.یا بطور مرتب ماساژ انجام دهید و یا مرتب طی روزهایی در هفته یا ماه به یک شام دوستانه بروید و با دوستان خود دور هم باشید.

8- زیاد به ناراحتی ها و دردهای جسمانی خود حساس نباشید. شما حتما مشاهده کرده اید که توجه بیشتر باعث تشدید درد می شود. سعی کنید با بی توجهی و مشغول ساختن خود به کارهای دیگر ، از شدت دردها بکاهید.گاهی بیکاری و فراغت زیاد باعث فراخوانی درد می گردد، ولی همینکه به کاری که توجه و علاقه شما را جلب کرده ، مشغول می شوید ، درد خود را فراموش می کنید.

 

9- داروهای مربوط به درد خود و نحوه مصرف آنها را دقیق ، طبق نظر پزشک ، بخاطر بسپارید. مصرف به موقع و به اندازه دارو ، به روند بهبود درد کمک شایانی می کند.

10- بخاطر بسپارید که شما در این جهان تنها نیستید. تقریبا از هر سه نفر ، یک نفر از دردهای مزمن رنج می برد. بنابراین این فقط تقدیر شما نیست. سعی کنید با دیگران تماس بگیرید و در انجمن های مردمی شرکت کنید و اگر می توانید دردهای خود را با دیگران تقسیم کنید. خواهید دید که در اندیشه دیگران بودن و کمک به سایر دردمندان ، باعث فراموشی و بهبودی درد خودتان می شود.از لاک خود بیرون بیایید و یاری و همراهی دیگران برخیزید.

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، محمد ابراهیمی
منبع: webmd.com

images/chpain1.jpg

رفتن به سفر، همواره هیجان آور و لذت بخش است. اما به دلایلی اغلب با استرس و اضطراب هم همراه است. بیشتر ما نگران سوغاتی ها و بارهای زیاد خود هستیم و از عکس العمل دوستان و آشنایان خود نگرانیم.از طرفی احتمالاتی مانند تاخیر در پرواز ، دیر رسیدن به فرودگاه ، نقص فنی اتومبیل ، تصادف ، وضعیت راه ها و ترافیک ، می توانند فکر ما را مشغول و آشفته سازند.در زیر چند توصیه مفید را برای کاهش این استرس ها ، یادآوری می کنیم.

1- یک فهرست از کلیه لوازم و وسایل مورد نیاز خود را تهیه کنید و پس از هر سفر و تجربه جدید آن را بازنگری و تکمیل کنید. قبل از شروع سفر ، وسایل خود را مطابق این فهرست به دقت همراه خود بردارید.سعی کنید یک نقشه شهری از مقصد خود تهیه کنید.

2- سعی کنید جزئیات سفر خود را حتی الامکان ، از پیش برنامه ریزی کنید. برای احتمالات مختلف ، پیش بینی های لازم را انجام دهید.در ایام شلوغ ،مانند تعطیلات عمومی، از مسافرت خودداری کنید.

3- قبل از ترک منزل کلیه وسایل مربوط به سرگرمی های مورد علاقه خود را بردارید.این سرگرمی ها می توانند بسته به علاقه شما سرگرمی های دیجیتالی مانند فیلم وبازی های رایانه ای و یا سرگرمی های فیزیکی یا فکری و غیره باشند.

4- برای غلبه بر پیشامدهای غیرمترقبه مانند تاخیر در پرواز ها ، یا ترافیک ، همیشه سعی کنید ، کمی زودتر از منزل خارج شوید تا به موقع به مقصد برسید.برای تاخیرهای احتمالی یا از دست دادن پرواز، برنامه ریزی داشته باشید. پول و وقت لازم را پیش بینی کنید.

5- سبک مسافرت کنید. از حمل وسایل غیر ضروری و حجیم خود داری کنید. در کل فردی آسانگیر باشید و در سفر زیاد سخت نگیرید. تا می توانید از تشریفات سفر کم کنید.

6- مسائل ایمنی را در نظر بگیرید. بعنوان مثال از سلامت اتومبیل خود مطمئن باشید. یا با یک شرکت مسافربری معتبر سفر کنید. یا قبل از سوارشدن به هواپیما کلیه وسایل فلزی و یا اشیای ممنوعه خود را مانند ناخن گیر ، موچین ، چاقو و غیره را در قسمت بار بگذارید.

7- اقوام و دوستان نزدیک خود را از برنامه سفر و مقصد خود آگاه سازید و آنها را در جریان موقعیت های خود در طول سفر قرار دهید. و اگر احتمالا مجبور به اقامت در یک مکان ناشناس و نامطمئن هستید، و یا تاخیری در بازگشت پیش آمده ،حتما آنها را در جریان بگذارید.

8- قبل و در حین سفر اعتدال را در غذا خوردن رعایت کنید. با شکم خالی سفر نکنید. گرسنگی و ضعف باعث سردرد و ناتوانی شما می گردد. از طرفی شکم خالی موجب بروز حالت تهوع  و ناراحتی شما خواهد شد. از طرفی پرخوری نیز ناراحتی های خود را دارد.

9- قبل از شروع سفر کارهای ضروری خود را مانند دستشویی رفتن و اجابت مزاج انجام دهید و مدت و مکانهای بعدی را پیش بینی کنید.

10- اگر به جاهای دوردست و کشورهای دیگر مسافرت می کنید سعی کنید در مورد بیماریهای شایع در آنجا اطلاعات لازم را کسب کنید و اگر لازم است واکسن های مورد نیاز را تهیه و تزریق  کنید.کلا در مورد سلامتی خود و بسته به آب و هوای مقصد ، پیش بینی های لازم را به عمل آورید.در هنگام سفر از غذا خوردن و آشامیدن آب در مکان های غیر بهداشتی جدا خودداری کنید. همیشه مقداری داروهای عمومی همراه خود بردارید. بویژه اگر داروهای خاصی مصرف می کنید ، حتما به اندازه لازم آنها را بردارید.

11- بخاطر داشته باشید که دیگران هم مانند شما استرس دارند و نگران برنامه های خود هستند ، بنا براین در سفر همراهی و همکاری با دیگر مسافران و رعایت نظم و ترتیب و نوبت در سوار و پیاده شدن و غیره بسیار مهم است و حتی به کاهش استرس خودتان کمک می کند.

12- لذت بردن از سفر را از درب منزل آغاز کنید. راه را جزئی از سفر بدانید. از شتابزدگی و تعجیل بپرهیزید. اگر خودتان رانندگی می کنید ، قوانین و مقررات رانندگی را حتما مراعات کنید. با تانی و توجه به مسیر سفر ، مسافرت کنید. با گفتگوهای شیرین و فرح بخش به هشیاری راننده کمک کنید. برای بچه ها در طول راه، سرگرمی و بازی ترتیب بدهید.

مهندس ابراهیمی، مجله پزشکی مادر
با اقتباس از webmd.com

متخصصان نظافت خانه آمده اند و رازهایشان را در اختیارشما قرار داده اند تا خانه هایتان کاملا تمیز و مرتب باشد.

بهترین راه پاک کردن گرد و خاک کرکره ها: آنها را ببندید و با یک پارچه  خشک قدیمی از بالا تا پایین روی آنها بکشید. این کار حالتی که مانع و ضد الکتریسیته ساکن است ایجاد می کند و از ایجاد دوباره گرد و خاک روی کرکره ها جلوگیری می کند.

استفاده از ابر جادویی برای پاک کردن وان حمام، سینک های دست شویی، پیشخوان ها و دیوارهای کثیف خیلی مناسب است.

برای پاک کردن شیشه  و آینه از فیلترهای قهوه استفاده کنید نه از دستمال کاغذی. چون هیچ لک و راه و پرزی بجا نمی گذارد و همچنین خیلی ارزان است.

سرکه و آب، بوگیری قوی برای حمام های مرطوب است. بعد از بیرون آمدن از حمام، با این مخلوط حمام را اسپری کنید. کاملا بوی نامطبوع حمام را می گیرد و بوی خود سرکه هم یکساعت بعد از بین می رود.

سنگ پای خیس از هر اسپری پاک کننده و محصولات پاک کننده ی دیگری اجاق گازهای کثیف را خیلی سریعتر پاک می کند. به ما اعتماد کنید.

برای نمدارکردن تی های کفپوشهای چوبی و پارکت، از آب خالص یا از مایع تمیز کننده کفپوش های چوبی استفاده کنید. اصلا از سرکه استفاده نکنید. زیرا اسید در سرکه باعث ایجاد خلل و فرج در پلیمر مصنوعی پلی یورتن شده و آنرا از بین می برد، ضمانت اش باطل می شود، و به مرور زمان درخشش آنرا از بین می برد.

برای تمیز کردن مایکروویو یک لیوان آب را با جوش شیرین مخلوط کنید و آنرا درون فر بگذارید و صبر کنید تا بجوشد. این کار بوی بد درون آنرا می گیرد و شرایط عالی برای پاک کردن چرک درون آن فراهم می آورد.

تارعنکبوت را با یک چوب دستی که یک لنگه جوراب را به سر آن بسته اید، پاک کنید. همچنین می توانید از آن برای پاک کردن زیر اجاق گاز یا زیر یخچال استفاده کنید.

کاشی های حمام را با روغن لیمو برق بیاندازید. این کار از کبره بستن کاشی ها هم جلوگیری می کند.

برای از بین بردن جرم دور توالت، از قرصهای حباب ساز مخصوص توالت در آن بیاندازید و حداقل 30 دقیقه یا حداکثر تمام شب بگذارید بماند. لکه ها خیلی سریع به کمک برس توالت شور محو خواهند شد.

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، فاطمه بیات
منبع: rd.com

وقتی گرمتان می‌شود، عرق می‌كنید و حس می‌كنید حالتان خوب نیست، سراغ دماسنج می‌روید. اگر دماسنج نشان دهد كه تب دارید، چه می‌كنید؟ قطعا سراغ قفسه داروها می‌روید و قرصی را نوش‌جان می‌كنید، اما آیا این كار كه به نظرتان خیلی طبیعی است، كار خوبی است؟ احساس خستگی و كسالت دارید، عضلات بدنتان بی‌حال است، گاهی احساس لرز كرده و گاهی احساس می‌كنید بدنتان كوره آتش است. تب كردن هیچگاه برای انسان خوشایند نیست.

تقریبا تمام افراد زمان تب سعی می‌كنند، درجه حرارت بدن خود را پایین بیاورند گاه با استفاده از شیوه‌هایی مثل پاشویه یا دراز كشیدن در وان پر از آب خنك و گاه با استفاده از داروهای تب‌بر.اما سؤال مهم و اساسی این است: اصلا پایین آوردن دمای بدن در زمان تب كردن كاری صحیح و  اصولی است؟ دكتر پال یانگ، متخصص داخلی و پژوهشگر در زمینه طب در پاسخ به این سؤال می‌گوید: نه، در همه موارد نه، حتی در برخی موارد بهتر است تب را به حال خود بگذاریم، علت بیشتر تب‌ها در جامعه، بیماری‌های عفونی است و كاهش دادن دمای بدن در اینگونه موارد باعث طولانی‌تر شدن روند بیماری می‌شود، البته در برخی موارد بیماری‌های عفونی هم باید تب را به صورت سریع و كاملا قاطع كاهش داد تا خطری متوجه بدن‌ نشود.

موقع تب دارو بخوریم یا نه؟

دكتر یانگ در مورد تب‌های ناشی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌گوید: این بیماری‌های خفیف به طور معمول با تب همراه هستند، برخی مطالعات نشان داده كه درمان نكردن تب می‌تواند باعث بهبود سریع‌تر این بیماری‌‌ها شود، اما اگر تب یا لرز احساس بدی در شما ایجاد كرد، حتما از شیوه‌های كاهش تب استفاده كنید، در ضمن یادتان باشد كه بسیاری از داروهای تب‌بر، داروهای مسكن هستند و برای همین می‌توانند احساس بهتری طی بیماری به شما بدهند، عوارض معمول داروهای ضدتب هم چندان وسیع و خطرناك نیست برای همین استفاده از آنها منع چندانی ندارد.

اما دكتر یانگ به این موضوع اشاره می‌كند كه گاهی اوقات پایین آوردن تب حتی می‌تواند خطرناك باشد. در تحقیقات گسترده‌ای كه در استرالیا انجام گرفته مشخص شده كه در مورد بیماران بدحال بستری در بخش مراقبت‌های ویژه «ICU» پایین آوردن تب می‌تواند خطرناك هم باشد. در واقع مطالعات نشان داده در افرادی كه برای پایین آوردن تب آنها از داروها استفاده شده، میزان مرگ و میر بیشتر بوده است.

تب برای شما مفید است

در واقع نكته كلیدی این موضوع این است كه تب برای بدن انسان مفید است. دكتر نیل فرامرین، متخصص فیزیولوژی انسانی در دانشگاه بیرمنگام توضیح می‌دهد: با تب كردن، بدن انسان گرم می‌شود، تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش می‌یابند و متابولیسم بدن هم بالاتر می‌رود. در صورتی كه عفونتی در بدن وجود نداشته باشد این مسائل می‌تواند به ضرر انسان باشد، اما در صورتی كه عفونتی در بدن باشد همه این اتفاقات به نفع انسان است.

ایده مفید بودن تب در درمان، ایده بسیار قدیمی است. طی تاریخ بسیاری از بیماری‌ها با شیوه بالا بردن درجه حرارت درمان شده‌اند، حتی یك‌بار در سال 1927 به پزشكی كه عفونت ناشی از میكروب سوزاك را با تب ناشی از مالاریا درمان كرده بود، جایزه نوبل پزشكی اهدا شد. دكتر فرامرین می‌گوید كه در كل «تب» یك واكنش دفاعی بدن انسان در مقابل شرایط نامناسب، مثلا یك عفونت است و در واقع تب نقش كمك‌كننده به بدن را ایفا می‌كند، اما همه انسان‌ها به طور عادی تب را یك بیماری می‌دانند و آن را درمان می‌كنند در حالی كه شواهد حاكی از این است كه در برخی موارد نباید به درمان تب فكر كرد.

این تب‌های كودكان را درمان نكنید

دكتر یانگ می‌گوید كه مطالعات نشان می‌دهد درمان تب در برخی  موارد به نفع انسان نیست. او این موارد را اینگونه اعلام می‌كند: در كودكانی كه سرماخوردگی دارند درمان تب با داروهای تب‌بر می‌تواند باعث طولانی‌تر شدن علامت‌هایی مثل آبریزش و  عطسه شود.در كودكانی كه دچار آبله‌مرغان می‌شوند درمان تب باعث می‌شود تا جو‌‌ش‌ها و دانه‌های بیماری مدت طولانی‌تر روی بدن كودك بمانند.درمان تب ناشی از واكسیناسیون در كودكان باعث می‌شود كه سیستم ایمنی آنها كمتر فعال شود و در نتیجه تاثیر واكسن‌ها كمی كاهش یابد.

مغز آسیب می‌بیندیا نه؟

یكی از نگرانی‌ها در مورد تب بالا، آسیب دیدن مغز و سایر ارگان‌های بدن است. مطالعات پزشكی هم نشان  داده كه تب بالا می‌تواند به ارگان‌های بدن صدمه برساند. اما واقعیت این است كه میزان تب بالا، به تب بالای 41 درجه سانتی‌گراد گفته می‌شود و معمولا چنین تبی تنها با اتفاق‌هایی مثل شوك گرمایی و گرمازدگی بسیار شدید به وجود می‌آید. دكتر یانگ می‌گوید: بدن در مقابله با عفونت‌ها از شیوه‌های مختلف استفاده می‌كند كه یكی از آنها بالا بردن درجه حرارت بدن است، در این مواقع بدن آنقدر درجه حرارت خود را بالا می‌برد كه به كارایی‌اش آسیب نرسد، یعنی هیچ نشانه‌ای از اینكه این تب به ارگان‌ها ضرر برساند وجود ندارد، اما در مورد كودكان این موضوع فرق می‌كند، زیرا در آنها تب بالا می‌تواند باعث بروز تشنج شود، اما در عین حال تحقیقات نشان نداده‌اند كه درمان تب كودكان می‌تواند باعث كاهش احتمال تشنج در آنها شود.

چه درجه‌ای از تب را درمان كنیم؟

دكتر مانوئل فلایبل، متخصص بیماری‌های عفونی و مدیر مركز كنترل بیماری‌های واگیر جنوب غربی ایالات متحده، در مورد نحوه برخورد با تب اینگونه می‌گوید: ما نباید تب را یك بیماری بدانیم، بدن با تب كردن به نوعی با عفونت و سایر عوامل نامساعد برای بدن مبارزه می‌كند، بر اساس مطالعات پزشكی، شاید بهتر باشد تب‌های تا 38.5 درجه سانتی‌گراد را درمان نكنیم و تب‌های بالای این میزان را به روش‌های مختلف كاهش دهیم، البته درصورتی كه تب‌های زیر 38.5 درجه سانتی‌گراد باعث ناراحتی و ایجاد علائم ناخوشایند در فرد شود می‌توان نسبت به كاهش آن اقدام كرد.

منبع: سیب سبز