مشکلات و مسائل میانسالی می تواند شما را به زانو درآورد.
تصور می کنید که دوران میانسالی به شما نزدیک شده است؟ نگران نباشید شما تنها نیستید. مطالعه ای که در سال 2008 بر روی 2 میلیون نفر انجام شد نشان داد که افسردگی میانسالی گستردگی جهانی دارد. در ایالات متحده، در بانوان در سن 40 سالگی به اوج خود می رسد؛ در مردان نیز در سن 50 سالگی به اوج می رسد و معمولا در سنین 50 سالگی افزایش می یابد. اما چرا؟ مردم ممکن است که یاد بگیرند تا با این موضوع و نقاط ضعف و قوت خود را سازگار کنند و ارزش بیشتری برای زندگی قائل شوند.
محرک افسردگی: تحمل بار اضافی
آیا شما بین درخواست های فرزندان، والدین پا به سن گذاشته، ازدواج و شغلتان در گیر شده اید؟ احساس ناراحتی، بی ارزشی و یا احساس گناه می کنید؟ معمولا بانوان بار مسئولیت های اینچنینی را متحمل می شوند و بیش از نیمی از آنان زیر بار این سختی ها دچار افسردگی می شوند.
راه حل: حتما زمانی را برای توجه بیشتر به خودتان نیز اختصاص دهید، ورزش کنید، به میزان کافی استراحت کنید، غذاهای سالم مصرف کنید، زمانی را برای ملاقات با دوستانتان اختصاص دهید، از سایرین برای بهبود افسردگی کمک بطلبید.
محرک : کمبود ویتامین B12
اگر احساس بی حالی، فراموشی و یا ناراحتی می کنید، به دلیل کمبود شدید ویتامین B12 است. اگر سن شما بیشتر باشد، بیشتر در معرض خطر کمبود این ویتامین هستید زیرا ممکن است اسید معده کافی برای آزاد کردن ویتامین مواد غذایی را، نداشته باشید.
راه حل: اگر زیر 50 سال سن دارید، ماهی مصرف کنید، گوشت، مرغ، پنیر و تخم مرغ نیز بخورید. اگر بالای 50 سال سن دارید، مواد غذایی غنی شده B12و یا مکمل غذایی مصرف کنید. ممکن است بدن شما اینها را بهتر جذب کند.
محرک: تغییراتی در تمایلات جنسی
همین طور که مردان پا به سن می گذارند؛ بدن آن ها کمتر هورمون های جنسی تستوسترون را ترشح می کند. تستوسترون پایین ممکن است باعث افسردگی در مردان شود، مانند ناتوانی های جنسی و کاهش تمایلات جنسی. چنین تغییراتی در زندگی جنسی ممکن است موجب افسردگی شود.
راه حل: راه های جدیدی برای رمانتیک بودن بیابید، به مشاور جنسی مراجعه کنید و یا از داروهای این امر بهره بجویید.
محرک: نارسایی تیروئید
افسردگی می تواند یکی از علائم کم کاری و یا پرکاری تیروئید باشد و اگر سن شما بیشتر باشد، این ممکن است تنها علامت آن باشد و یا ممکن است توسط یک علامت خیلی نامحسوس بروز کند. در مورد پر کاری تیروئید، می تواند با مشکلات قلبی، لرزش و خستگی همراه باشد. تیروئید کم کار، یبوست و خستگی بوجود می آورد. به همین دلیل است که چنین مشکل ساده ای همواره با بیماری هایی نظیر ناراحتی روده ای و یا نارسایی سیستم عصبی، در افراد مسن، اشتباه گرفته می شود.
راه حل: به پزشکتان مراجعه کنید، به خصوص اگر بستگان نزدیک شما سابقه بیماری تیروئید داشته باشند.
محرک: مفاصل دردناک
زندگی در شرایطی که موجب دردهای مزمن می شود، مانند رماتوئیدآرتریت و استئوآرتریت، افسردگی را تشدید می کند. در حقیقت، افرادی که از دردهای مزمن رنج می برند سه برابر بیشتر از سایرین دچار افسردگی یا اختلالات نگرانی و اضطراب می شوند و این افسردگی موجب افزایش درد آن ها می شود.
راه حل: تمرینات ورزشی، مدیتیشن و گوش دادن به موسیقی توصیه می شود. یک ساعت گوش دادن به موسیقی کلاسیک در هر روز نشان داده است که درد آرتریت و افسردگی را آسان تر می کند. اگر افسردگی و درد کمتر نشد؛ با پزشکتان صحبت کنید.
محرک: یائسگی و پیش یائسگی
نوسانات هورمونی، گر گرفتگی بدن، و به طور کلی تمام زندگی در هنگام یاسئگی یا پیش از آن تغییر می یابد و موجب بد خلقی می شود. اگر مشکلات خواب دارید، سابقه افسردگی یا سندرم پیش از قاعدگی داشته اید، در این دوران تمامی این موارد بیشتر می شود.
راه حل: برای افراد با افسردگی کم، روش های آرامش فردی مانند یوگا و تنفس منظم و عمیق را امتحان کنید. کارهایی که موجب خشنودی خاطر شما می شود انجام دهید، مانند تمرینات ورزشی منظم و یا گردش رفتن با دوستانتان، و یا راهی برای فعالیت های خلاقانه بیابید. برای افرادی که علائم افسردگی جدی تر و طولانی تری دارند، تجویز داروهای ضد افسردگی و گفتار درمانی می تواند مفید باشد.
محرک: ترک کردن خانه توسط فرزندان
اگر فرزندتان برای ادامه زندگی شخصی خود منزل را ترک نموده است، خانه خالی موجب احساس تنهایی و تهی بودن بوجود می آورد. دوره یائسگی و یا بازنشستگی به طور همزمان ، شرایط را بسیار دشوارتر می نماید.
راه حل: سعی کنید به این موقعیت مانند یک فرصت برای برقراری ارتباط بیشتر با همسرتان و یا سایر اعضای خانواده و یا دوستانتان استفاده کنید. علایق و فعالیت هایی را که قبلا زمانی برای انجام آن ها نداشته اید ، دنبال کنید. به خودتان زمان بدهید تا با این شرایط جدیدتان وفق پیدا کنید، اگر خلق و خوی شما در چند ماه آینده بهتر نشد، با پزشک خود صحبت کنید.
محرک: دیابت نوع 2
آیا شما قند خون خود را مرتب چک می کنید؟ آیا سطوح نامرتب قند خون در نتایج آزمایشات شما باعث نگرانیتان می شود؟ افسردگی یکی از عوارض شایع و خطرناک از هزاران مشکل مزمن مانند دیابت است. افسردگی همچنین موجب می شود که نتوانید از شرایط بیماری دیابت به خوبی مراقبت کنید.
راه حل: اگر به مدت بیش از دو هفته دچار افسردگی هستید با پزشک خود صحبت کنید. روان درمانی و مصرف دارو و روش های بهتر کنترل دیابت، می تواند کمک شایانی به بهبود هر دو مورد کند. افسردگی بسیار مهم و جدی است و اگر به خوبی از آن مراقبت نشود می تواند برای زندگی مخاطره آمیز باشد.
محرک: مصرف نوشیدنی های الکلی
از هر 4 نفر تقریبا 1 نفر که مصرف مشروبات الکلی زیاد دارند دچار افسردگی هستند. برخی از افراد مسن تر، شروع به نوشیدن بیشتر می کنند زیرا که وقایع استرس آمیز نظیر بازنشستگی و یا مرگ همسر موجب آن می شود.
راه حل: مصرف ترکیبی از داروها می تواند به هر دو مشکل افسردگی و وابستگی الکلی کمک کند. گروه های روان درمانی نیز می توانند به بهبود شرایطی که موجب نوشیدن زیاد می شود، کمک کنند.
گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، ندا اصلان زاده
منبع: webmd.com