سنگ کلیه

سنگ کلیه چیست ؟

انواع نمک ها و مواد معدنی در ادرار وجود دارند . ذرات این مواد در تحت شرایطی به هم چسبیده و با آهستگی در کلیه ها
رسوب می کنند و رفته رفته پس از بزرگ شدن به صورت شن و سنگ ریزه در می آیند . این قطعه ها می توانند به ریزی یک ماسه و یا به درشتی یک توپ گلف باشند . سنگ ریزه ها یا در کلیه باقی می مانند و یا از طریق مجاری ادرار دفع می شوند .اغلب این دفع با درد و رنج همراه است .



سنگ کلیه چرا به بوجود می آید  ؟

وقتی تعادل میان عناصر و مواد موجود در ادراربه هم می خورد ، سنگ کلیه تشکیل می گردد . شایعترین دلیل تشکیل سنگ
کلیه را می توان کم نوشیدن آب دانست . اگر آب بیشتری ، دست کم 8 لیوان در روز  بنوشید ، احتمال مبتلا شدن شما به سنگ کلیه بسیار پایین می آید . کلیه های برخی از افراد ، استعداد بیشتری در سنگ سازی دارند . این امر به سوابق پزشکی و فامیلی آنها مربوط می شود .

علائم سنگ کلیه کدامند  ؟

سنگ ها اغلب درد و علامتی ندارند . اما گاهی به طور ناگهانی در اثر حرکت کردن، درد شدیدی ایجاد می کنند . رنگ ادرار نیز گاهی ممکن است صورتی یا قرمز شود . گاهی ممکن است احساس درد در پهلو ها و شکم کرده و نیز حالت تهوع و استفراغ داشته باشید .

تشخیص بیماری سنگ کلیه چگونه انجام میگیرد  ؟

امروزه به کمک آزمایش ها و نیز روشهای تصویر برداری به آسانی می توان این بیماری را تشخیص داد . دستگاههای رادیولوژی و سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار عکسبرداری می کنند . پزشک همچنین علل بروز سنگ کلیه را بررسی می کند و به شما می گوید که آیا ممکن است در آینده نزدیک مجدداً به این بیماری دچار شوید ؟

معالجه بیماری سنگ کلیه چگونه میسر است  ؟

اگر اندازه سنگ ریزه ها کوچک و قابل دفع از طریق مجاری ادراری باشد ، پزشک به شما توصیه میکند که آب زیاد مصرف کنید ، ورزش کنید تا سنگ دفع شود . در این صورت گاهی لازم است که از داروهای مسکن نیزاستفاده شود . این کارها در منزل انجام شدنی است . اگر سنگ کلیه درشت باشد در آن صورت روشهای پیچیده تری به کار می رود. امروزه به کمک سنگ شکن ها گاهی سنگ های درشت را نیز به اندازه های کوچکتر خرد  می کنند تا امکان دفع داشته باشند . و یابا استفاده از عمل جراحی آنها را خارج می سازند .
در پایان بایستی یاد آوری کنیم که امکان باز پیدایی سنگ کلیه در افراد مبتلا بسیار است . تنها به کمک روش های پیشگیری می توان تا حد زیادی از برگشت مجدد آنها جلوگیری کرد . در این روشها ، نوشیدن زیاد آب ، پرهیز از خوردن برخی غذاها بنا به دستور پزشک و نیز استفاده از برخی داروها توصیه می گردد .


مجله پزشکی مادر
منبع: بخش سلامت سایت AOL