کامپیوتر واقعا می تواند اسباب دردسر شود !

از زمانی که کامپیوتر های خانگی ، پای ثابت لوازم خانه شدند، و در آغاز بزرگتر ها و سپس کودکان را به سمت و سوی خود جذب کردند ، مشکلات خاصی هم شروع شد. با توسعه قابلیت های کامپیوتر ها ، بازار بازی های کامپیوتری هم پیدا شد . و این بازی ها رفته رفته پیچیده تر و جذاب تر شدند . امروزه کودکان بسیاری جذب این بازی ها شده اند ، و این کار باعث تغییرات زیادی در الگو های رفتاری آنها شده است . کامپیوتر در کنار مزایای خود ، مشکلاتی مانند چاقی و کم تحرکی را برای کودکان به ارمغان آورده است که این دو عامل رفته رفته باعث شیوع بیماری هایی مانند فشار خون ، استرس و دیابت در میان آنها شده است . از سویی دردسرهای دیگری هم در راه است:

نشستن به مدت طولانی و در وضعیت نادرست ، سبب وارد آمدن کشش و فشار بر دست ها ، مچ ، ستون فقرات و ناراحتی چشمی می شود . در دراز مدت ، این امر به بروز ناراحتی مداوم تبدیل می شود.

- توصیه می شود هنگام نشستن ، صاف بنشینید طوریکه پشت شما با صندلی در تماس باشد ، یک متکای نرم در قسمت گودی کمر و نیز یک چهار پایه شیب دار مناسب با قدتان در زیر پاهای خود، قرار دهید .

- خود را روی صفحه کلید نیندازید و وارفته ننشینید . وقتی چیزی را تایپ می کنید ، دستتان به صورت 90 درجه روی صفحه کلید قرار بگیرد . مچ دست باید صاف باشد و انگشتانتان در حالت راحت و آسوده ای قرار گیرد. و فاصله دست ها تا صفحه کلید مناسب باشد تا مجبور به کشیدن انگشت های خود نباشید. انگشت ها و مچ دست در راستای آرنج قرار گیرند نه بالاتر و پایین تر . اگر درد مچ و انگشتان دست محسوس باشد طوریکه شبها موقع استراحت نیز احساس کنید ، شما به سندرم مچ درد که در اثر کار مفرط ایجاد می شود ، دچار شده اید . در اینصورت حتما والدین خود را آگاه و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید .

- هنگام کار با موش واره (ماوس) به مچ دست کمی استراحت بدهید . به جای ماوس از تراکبال (گوی گردان) استفاده کنید .

- چشم ها را مدام به صفحه نمایش ندوزید .

- سعی کنید مرتب پلک بزنید، به اطراف نگاه کنید .

- فاصله صورت خود را به میزان 46 تا 51 سانتی متر، از صفحه نمایش ، حفظ کنید. صفحه نمایش باید به موازات سر شما قرار بگیرد نه پایین تر یا بالاتر ! اینکار باعث راحتی گردن شما می شود . از بزرگتر ها برای تنظیم این فاصله و ارتفاع کمک بگیرید .

- اگر می توانید از صندلی های قابل تنظیم استفاده کنید و یا متکایی زیر خود بگذارید تا سرتان در وضعیت مناسب با صفحه نمایش قرار بگیرد.

- زیاد با کامپیوتر بازی نکنید . می توان از کلمه اعتیاد به کامپیوتر هم استفاده کرد. از اعتیاد بپرهیزید! گاهی حتی فراموش می کنید که به دستشویی بروید !!! به خودتان استراحت بدهید ، هر از چندی بلند شوید و در خانه قدم بزنید،بیرون را نگاه کنید. بالا و پایین بپرید، برقصید. کودکان نباید بیش از 30 دقیقه ، به طور پیوسته پشت کامپیوتر بنشینند.

- هر از چندی به چشم ها استراحت بدهید، به اشیا دور تر نگاه کنید. به بیرون بروید ، هوای تمیز تنفس کنید .

- گاهی به بدن خود هم استراحت بدهید . حرکت های کششی انجام دهید. عضلات خود را منقبض و منبسط بکنید. نفس های عمیق بکشید .


پزشکان معتقدند که کودکان در هر شبانه روز ، نباید جمعا بیش از 2 ساعت در برابر صفحه نمایش ، اعم از کامپیوتر و تلویزیون بنشیند.بگذارید کامپیوتر فقط یکی از سرگرمی های شما باشد. نه جای همه آنها را بگیرد!!

مجله پزشکی مادر
منبع : www.kidhealth.org